7 Ekim 2010 Perşembe

ben böle sistemin...

2 gündür internette iş ilanlarına bakıyorum. yenibiris.com,kariyer.net. tarayıp duruyorum.sinirlerim bozuldu yahu..bu nasıl bir sistemdir?bu nasıl bir hayattır?5yıl eşşek gibi okuyup alanında iş bulamamak nedir abicim.hiç mi ilan olmaz ya.anca stajyer arayanlarda birkaç ilan var.onda da zaten bedava iş gücü.amele arıyorlar. para vermeden it gibi çalıştırsınlar.zamanı dolunca da başkasını alıp onu çalıştırsınlar.götler zaten lisans boyunca yeterince staj yaptık.bir imkan verin be çok şey mi istiyoruz. 
zaten bu bölümü seçen kafama sıçayım ben. idealistliğim tutmuş. bok mu var.siktirgit halkla ilişkiler oku.yığınla ilan var. ne diye gazetecilik okuyup medyanın sofrasına yem etmeye çalışıosun kendini. kim soktu lan kafama küçükken bu mesleği çıksın ortaya.iki çift lafım olcak ona. itlik yapacağına eşşek gibi çalışsaydın şimdi paşalar gibi iş bulurdun. git mühendislik oku,mimarlık oku bunları yapamıosan siktir git pazarlama oku lan gazetecilik haricinde ne okursan oku.hepsine iş var sana yok işte.zamanında tercih yaparken son anda ne diye değiştiriosun tercihlerini.paşalar gibi gidip 2 yıllık halkla ilişkiler okucaktın işte. ahh anne ahh çakamamışın bir beş kardeş o zamanlar bana. yürü git oku 2 yıllık diyememişin bana. seninde aklını çelmiştim hatırlıyorum.ahh şu dilim yok mu,ikna kabileyetim yok mu..illa başıma sonrasında iş açar zaten. neymiş 2 yıllık okuyup da nolcakmışım. işsiz geziolarmış.birsürü mezun varmış,bana mı kalcakmış.al muz.siki tuttum işte.gidip 5 yıllık uluslararası okulda istediğim mesleği okuyimmiş daha iyimiş. yok ingilizcem gelişirmiş yok uluslarası diplomaymış ebesinin amıymış. al işte noldu lan göt gibi kaldın.halkla ilişkilere yığınla iş sana da armutun sapı üzümün çöpü. ne sanıyodun ya. arkadaş gsf hazırlık atölyesi açıyor kendine.öğrenci gelirse nimetlencek işte.beni de ders çalıştırmak istedi. fotoğrafçılık okursun.seviyosun,yapıyosun diye. bu ilanlardan sonra ondan da soğudum.bisiktirolup gidip pazarlama okucam lan. birsürü pazarlamayla ilgili eleman arıyolar.kalifiye eleman olucam.hayattan soğuttunuz mk..
hadi dedim farklı dallardan eğitim alıp iş alanımı genişleteyim.faydası olur. sertifa neyim alırım biryerden iş imkanı doğar. yok oğlu yok işte. paran yoksa bi sik olamıyosun bu ülkede. en basitinden 3 haftalık bir eğitim 750tl den başlıo.peşin alırlarmış olmadı uygun kredi kartına taksit. hey gidi memleketimin eğitimi hep mi satılık olursun.hep mi ticari olursun. bu ülkede paran yoksa öl zaten.yaşamaya,nefes almaya bile hakkın yok. paran yoksa hastahane yok
paran yoksa doktor yok
paran yoksa yemek yok
paran yoksa eğitim yok
yok yok yok
paran yoksa öl,geber yaşamanın anlamı yok.sonra kalkıp fatmagülün suçu ne? dersiniz. suçu ne olcak parası yok. öle siker bırakırlar.üç kuruş ellerine sıkıştırırlar,satın alırlar gençliğini,özgürlüğünü,hayallerini. böyle benim güzel memleketim işte.insanı çileden çıkartırlar. bunlara çare bulmadan ali kesen veli bozan olurlar başımıza anca. arkadaşıma dert yanıyodum bu konu da o da gider evlenirsin sende zengin biriyle dedi. 
bulursan beni öner dedim. ne diim. evisinin kadını olur çocuk anası olmaz dersin.
o olmadı dedi
olur hacı yaa yap bi güzellik
pazarlık yaparız olma mı,ver elini sıkışalım...hoopp verdim gitti :)))

saygılar..

4 yorum:

Sinyor Serüvenci dedi ki...

ne garip değilmi, ben mimarlık okudum ama benim en büyük hayalimde İletişim okumaktı, özellikelde gazeteci olmayı çok istemiştim. Keşke bir imkan olsada konumları değiştirebilsek ne kıyak olurdu müdür yaa.

Unknown dedi ki...

al canım al senin olsun al.. okuman da gerekmiyor zaten gazeteci olmak için.bir kaç tanıdığın varsa biraz da yetenek yazıdır,fotoğraftır sende olursun gazeteci..gazetelerdeki köşe yazarlarına hiç mi bakmıosun kaç tanesi akademik?hem mimar hem gazeteci olursun kombo yapmış olursun. bense mimar olmak için 4 yıl okumalıyım 4 yılda biterse. o projeler biter mi hacı yaa...offf evlerden ırak:)

Sinyor Serüvenci dedi ki...

bitmiyor zaten, bir yerden sonra şahkülü kaydırıyorsun. bizim meslektekileirn yarısı simetri hastası, yarısı tik sahibi. bu kategoriye girmeyenlerinde bir kısmı başarısız kalan kısmı balataları toptan sıyırmış durumda :))) bitmez agaaa

Unknown dedi ki...

bilmem mi ..bi tanenizi evimde besliyodum.ama en nanköründen çıktı neysee sonuçta sizin mesleğin kıllıklarını da öğrenmiş oldum.bir yerden faydalı. az maket yapmadım,proje boyamadım..bi rapidoyla uğraşmadım ee onu da yapsam ona ne kalcaktı dimi :D ben bile balataları sıyırıodum okusam kesin tmarhanelik olurdum..maşallah sen bak bitirmişin,bide çalışıosun..azmine hayran kaldım..bak gel diorum seni de medya dünyasına alalım:) ama şimdiki gibi kazanamzsın söyleyim(sanki şimdikini biliyorum da :D ) medyadaysan sürünüosun bu da gerçek işte.. bak gene sinirlendimm..