21 Temmuz 2013 Pazar

Jack The Giant Slayer (Dev Avcısı Jack)

Haftasonu yapacak birşey bulamayınca kış aktivitelerine bir dönüş yapalım dedik ve yine sinema gecelerine dönüş yaptık. İyi de yaptık. Lafı çok uzatmadan ne izlediğimize giricem. Jack the Giant Slayer (Dev Avcısı Jack). Tabi ismi böyle sununca sanki yeni birşeymiş gibi gelebilir bazılarımıza ama değil dostum. Küçükken masal seven bi çocuksan, çizgi filmlerle büyümüş ve hala onlardan vazgeçememişsen bu güzel fantastik filmin aslında Jack ve Fasulye Sırığı masalı olduğunu hemen çökezlersin:) 

İsmine bakar bakmaz yuppiii dediğim ve 5-6 yaşıma dönüş yaptığım bu filmi tüm fantastik film severlere tavsiye ederim. IMDB puanı 6.4 olsa da hep dediğim gibi IMDB'ye çok da tamah etmeyin. Son zamanlarda hep fiyasko puanlamaları. Velasıl nasıl bir hikayeydi Jack the Giant Slayer? Aslında küçükken dinlediğim ve çizgi filmini izlediğim Jack ve Fasulye Sırığı'na fantastik özellikler ekleyerek zenginleştirmişler. Biraz action, biraz romantizim bolca efektle sıkılmadan izleyeceğiniz bir film yaratılmış. İyi de yapmışlar. Böyle güzel işlerin hastasıyız.
Aslında bu hikaye bir İngiliz efsanesine dayanmaktadır. (efsaneleri severim evet). Baktığınız zaman zengiz kız fakir oğlan masalı da diyebilirsiniz:) Birbirlerinden habersiz, büyüyene kadar her gece aynı efsanevi masalı dinleyen, okuyan iki gencin maceracı ruhlarının bir araya gelişi ve olaylar olaylar.
Efsanenin başında devlerle savaşan Kral Eric savaşı kazanır ve yıllarca ülkesi barış içinde yaşar. Tabii bu sırada devler insanlara kin ve nefret duymaya gökyüzündeki diyarlarında devam ederler. Tabii her hikayede olduğu gibi bizim hikayemizde de bir brütüs vardır ve krallığa karşı hain planlar içindedir. Bu dingilin hain planlarını fark eden ülkenin zekaca üstün keşişleri ona engel olmaya çalışıyım derken işler istemeden de olsa sarpa saracaktır. Sevgili prensesimiz Isabelle'in () saraydan kaçması ve tesadüf eseri onu bizim fakir çiftçimiz Jack'in () fakirhanesine gelmesiyle olaylar çorap söküğü gibi başlar. 
Küçükken ıslak pamuk altında yetiştirdiğimiz küçük fasulye tanesinin dev bir sarmaşığa dönüşüp nasıl devler ülkesine giden bir geçit oluşturduğuna şaşırcak ve gözlerinizi kırpmadan izleyecekseniz. (belki de çok şaşırmazsınız,sanki bana hergün dev sarmaşık görüyorsunuz;) )
Jack'in Isabelle'i kurtarmak için devlere karşı yaptığı zekice hamleleri görünce hee tamam ondan dedirtebilir ama unutmayalım ki bu bir masal. Devlerin ülkesinin ve devlerin muhteşem bir şekilde tasvir edildiği bu güzel fantastik film sizde çocukluk anılarınızı canlandırabilir ve keşke küçükken dinlediğimiz o mükemmel masalların hepsini film yapsalar dedirtebilir.

Filmimizin yönetmeni Valkyrie, X-Men ve The Usual Suspects gibi önemli yapımlara imza atan ünlü senarist ve yönetmen Bryan Singer.
Film 114 dk
2013 yapımı bu filmi mutlaka arşivinizde barındırmalısınız.
Filmi izlemeden fragmanına bakmak isteyenleri buraya alalım.
Soundtrack severler filmin soundtracklerini buradan dinleyebilirsiniz.

eee bu kadar okuduysanız filmi de izleyip kafanızdaki eksik bilgileri tamamlayın canlarım :)

xoxo

Hiç yorum yok: