7 Ocak 2013 Pazartesi

pamuk eller kedi evi yapsın!

malumunuz kış resmi bir şekilde girişini yaptı bünyelerimize. Dışarıda lapa lapa kar yağarken bizler sıcak yuvalarımızda camdan sıcak içeceğimizle karı izliyoruz. 
Peki dışarda canının derdinde olan yavrucaklar?
Üşenmeyelim ve sokaktaki kedi-köpek dostlarımızı düşünerek onlara basit ve yapımı kolay fakat dostlarımızı soğuktan koruyacak evler yapalım.
nasıl mı?
yapımı çok basit sevgili gençler. 
Malzemeler:
"- 1 adet karton kutu / koli
- Bir kaç adet çöp torbası 
- Koli bantı
- Bol gazete kağıdı ya da mümkünse strafor, köpük gibi ucuza hatta bedavaya bulunabilen yalıtım malzemeleri.
ve 10 dakika."


Öncelikle karton kutumuzun içine çöp poşetleriyle basit bir yalıtım yapıyoruz. Kenarlarını ve kartonların birleşme yerlerini bol bol bantlıyoruz. Ayrıca üzerine bir kaç çöp poşetiyle daha ilave yaparsak daha dayanıklı olabilir. Kutunun  içini poşetle içeri su sızdırmayacak şekilde kapladıktan sonra eğer elimizde strafor ya da köpük gibi malzemeler varsa bunları da içine yapıştırıyoruz. Kutunun içiyle işimiz bittiği zaman etrafını da kapatıp bantlıyoruz. Arkasından içine uyguladığımız poşet işlemini daha sıkı sıkıya dışına da uyguluyoruz. Arkasından kutunun geniş olan yüzeyinden kedinin girebileceği kadar bir yeri 3 tarafından kesiyoruz. En üstünü kesmezsek şöyle iyi bir tarafı olur, içeriye soğuk girmesini daha iyi engellemiş oluruz ama kedinin girip çıkabileceği kadar da rahat olmalı orası. Neyse direk kare şeklinde kesebilirsiniz de. Yalnız bu kapının yerden bir kaç santim yüksek olması daha iyi olur. Bunu da tamamladıktan sonra kutunun dibine çok ağır olmayan bir ağırlık koyarsak yuvanın devrilmesini engellemiş oluruz. İçine de kırptığımız gazete kağıtlarını attığımızda barınak tamamlanmış oluyor.

Kutuları izole etme işlemi, büyük bir kutunun içine küçük bir kutu koyup boşlukları da gazeteyle doldurmak şeklinde de olabilir.


Unutmayın yaptığınız her ev bir hayvanın hayatını kurtarabilir.
Geçen yıl iş arkadaşımla yaptığımız bu ev minik bir ailenin yaşamasını sağladı. Bu güzel yavrucak yaptığımız kedi evinde 3 güzel minik dünyaya getirdi.
unutmayın!Bazen küçük şeyler daha büyük huzur ve mutluluk verir insana.
hadi bakiim birkaç ev de siz yapın.
**Bunun daha büyüğünü yaparsanız köpüşlerde rahatça yatabilir içinde.

http://www.youtube.com/watch?v=Kr-KLGrHqPs   bu linkten de videolu yapılışı izleyebilirsiniz... bu kıyağımı unutmayın bakim..

xoxo:)


Hiç yorum yok: