9 Aralık 2010 Perşembe

bilsen de olur bilmesen de:)


Dünyada yaklaşık 9 milyon insan sizinle aynı gün doğdu.
(o zaman bu 9 milyon insan bana hediye yollasın hemen adresimi vereyim:) benden istemesin ama 9 milyon insana bir kişinin hediye alması akıl işi değil.bana alsınlar.bencilim ivet :D )



Sıradan bir insan evladı hayatı boyunca en az 8 örümcek yutar.
( biz de örümcek adam olabiliriz mi yani? onu mu demek istiyorsunuz? yaa insanı uykusundan da ediosunuz arkadaş. şimdi ben geceleri tedirgin olucam her sabah ulan gene örümcek mi yedim diye mi kalkıcam.bilgin sana kalsaydı paylaşmasaydın olmaz mıydı?)


Dünyanın en kısa savaşı, 1896'da Zanzibar'la İngiltere arasında vuku buldu ve toplam 38 dakika sürdü.
(keşke tüm savaşlar böle kısa sürse değil mi?)


Finlandiya Donald Duck'ı pantolon giymediği için yasakladı.

( ördeğe pantalon giydirmek isteyen Finlandiyalıların normal olmadıklarını düşünmek çok da yanlış bir düşünce olmaz herhalde. hayır çıplak dolaşan insanları giydirmek konusunda bu kadar ilgili olmayan bir milleti pantalon giymeyen bir ördek mi gerdi(ki normali de odur)ilginç doğrusu.)

Hani olur ya "dilimin ucunda ama diyemiyorum" durumu. İşte onun teknik adı lethologica.
(heh işte bende ondan var hep dilimin ucunda:))

Gözlerimiz hayatımız boyunca doğduğumuz andaki boyutlarında kalıyor. Burnumuz ve kulaklarımız ise büyümeye hiç son vermiyor.
(hızlı yaşa genç öl diye başa dememişler. kulaklarımın kral midas'ın kulakları gibi olduğunu burnumunda gargamelin burnu gibi olduğunu düşünemiyorum. şimdi bu hatuna koca burun koca kulak yakışır mı? esnek kulağa ve buruna hayır:) )


Kutup ayıları solaktır.
(o zaman bütün solaklar kutup ayısıdır desek nasıl bir önerme olurdu bu? :) )


Yeryüzündeki tavuk nüfusu, insan nüfusundan fazladır. Ama ne yazık ki oy kullanamıyorlar.
 (kullansalardı daha mantıklı oy atarlardı.. )

Bir kedinin her bir kulağında 32'şer adet kas bulunur.
( kulaklarıyla döverler valla:) )


Telefonun mucidi Graham Bell hiç kimseyle telefonlaşamadı. Çünkü duyma özürlüydü.
(çok acınası bi durum lan..yazık sen icat et sonra kullanama.ne işe yaradığını bu adam nasıl anladı peki. nasıl çalıştığını fark etti.enemmm çok çetrefilliymiş.)

velasıl bu bilgileri niye verdiğimi bilmemekle birlikte evet canım sıkıldı o yüzden verdim diye açıklamamı yaparım:) iştende çıktım.hayırlı uğurlu ola. bir huzura ermişim ki sormayın gitsin. tek sorun henüz maaşı almamış olmam.onu da aldm mı benden iyisi şamda kayısı:D



15 yorum:

s'ius dedi ki...

verdiğiniz bilgilere bakarken aklım zanzibar'a takıldı kaldı.. bi bakayım dedim, çıkamadım afrika'dan bi türlü.. tanzanya'ya bağlı iki adadan birisiymiş zanzibar.. hem sonra yığınla ülke kıvımında yapı var yahu afrika'nın civarında! mesela; yeşilburun, saint helena (bakın bu birleşik krallığın bermuda'dan sonraki en eski kolonisiymiş), mayotte (bayraklarında hilâl var) falan filan işte.. yaklaşık bi saat oraya buraya koşturdum sayenizde.. teşekkürler :)

örümceklere öyyk derken, tavuk tercihine de katılmadan edemiycem ;)

Unknown dedi ki...

hamamböceklerinin kafaları olmadan 9 gün yaşayabildiklerini.ölüm sebeplerinin kafasızlıktan değil de açlıktan olduğunu eklemeyi midem kaldırmamıştı. bunu burdan paylaşayım.afrika bana hamamböceğini hatırlattı neden bilinmez tabi.bana arada böle saçma anımsamalar gelir:)

bişiyyy değil:)

s'ius dedi ki...

:D hamamböceği dedin aklıma geldi :p küçük bir solucanı çekip bir metre uzatabilir ve kırk parçaya ayırarak her birinin ayri bi tarafa doğru kaçıştığını görebilirsin.. tabi çeke çeke nokta kadar kalıyor ve ölüyorlar deneyle sabittir, öykk :/

Unknown dedi ki...

ahahahahahaha o da fena yaa:) hayvanlar arasında zıplayamayan tek yaratık da fil abimizmiş:D
bide kertenkelenin kuyruğu kesersen yerine yenisi geliyor.ne tuhaf hayvan dimi bu kertenkele.bizim parmağımızı kesseler yerine gelmez elemanın kuyruğunu kesiyorlar "kessen acımaz" modunda takılıyor. çok kıskandım kertenkeleyi:)

s'ius dedi ki...

aman aman fil amcanın kulağına giderde bi senfoni yaparlarsa duman oluruz burda :p

bak bak ne diycem şimdi sıkı dur.. domuzların idarar kesesinden yapılan bir karışım, kesilmiş olan insan uzuvlarının bir müddet uzamasını sağlıyormuş.. bunu bi kaç yıl evvel haberlere filan çıkarmışlardı.. üzerinde durmadıklarına göre tırt çıktı heralde :D ama ilgiinç :/

Unknown dedi ki...

aynen üzerinde durulmadığına göre tırt çıkmıştır:D domuzdan dost idrar kesesinden post olmaz :D

Lillysnone dedi ki...

Donald Duck'a çok şaşırmakla birlikte örümcek olayını okuduğum anda bayılacak gibi oldum. Allam nolursun ben sıradan bi insan evladı olmıyım diye de dua ettim :D

Unknown dedi ki...

hahaha dimiğ dimiğ insana dinimiz amin dedirtiyorlar:)

Penny Lane dedi ki...

Oha graham bell'e çok üzüldüm lan! :S Şoklardayım hiç aklıma gelmezdi böyle bir şey.

Unknown dedi ki...

bethoven da sağırdı ama besteleri üzerine söz söylenemiyor bile.. adamlar yapıyor hacı

Ballı Süt dedi ki...

Haha. Bunu okuyunca küçükken abla abilerin bizi işlettiği bi bilgi geldi aklıma şimdi. Graham Bell sözde telefonda sürekli sevgilisiyle konuşur ve telefonu açar açmaz hatunun adını söylermiş. Baş harfleri ALO olduğundan alışılagelip bu günlere ulaşmış. O zamanlar bu bilgiyi her önüme gelene anlatttığımı hatırlarım:D

Unknown dedi ki...

ahahah dimi yaaaa bende biliodum bu hurafeyi.offf nasıl yazıyo ya la insanlar bak şimdi tebrik ettim bunu ortaya atan ulu şahsiyeti:)

Ballı Süt dedi ki...

Aynen. Dayı kimse büyük adammış.:)

wimparella dedi ki...

böyle bilgileri seviyorum ya, ama şu örümcek kısmını öğrenmiyeydim keşke.

Unknown dedi ki...

haklısın aynen bende öğrenmeseydim dedim ama madem ben öğrendim herkes bilsin istedim :D