9 Ocak 2013 Çarşamba

Kürtaj Haktır Karar Kadınların

Sabah sabah dayanamadım.sinirlerim zıpladı Ayşe Armanın yazısını okuyunca. 
Ayşe Arman'ı pek sevmem ama bu değindiği konuda tek bir harf abartması yok.
yazı şu efendim. okuyamayan varsa mutlaka okusun diye paylaşıyorum.

"Kadın doktor kürtaj olmak isteyen hastasına narkozsuz kürtaj yaptı.(doktorun kadın-yada erkek olması farketmiyor ya gerçi.Empati kuramayan kadın doktora ne demeli?)
Hürriyet gazetesi yazarı Ayşe Arman bugünkü köşesinde okuyanı altüst eden bir kürtaj hikayesine yer verdi. Devlet hastanesinde narkozsuz kürtaj edilen Eda K.B.'nin hikayesinin anlatıldığı mektupta tüyleri diken diken ifadeler yer alıyor. Kürtaj olduğu için doktorun kendisini cahillikle suçladığını, "kocanın altına yatmayı biliyorsunuz ama.." şeklinde hakaret içeren cümleler kurduğunu yazan Eda K.B., kürtaj olanları cezalandırmak için devlet hastenesinde narkozsuz kürtaj uygulandığını iddia etti.

İşte o mektup:

'İÇİMİZ ÇOK ACISA DA ALDIRMAYA KARAR VERDİK'
İki evladım var, 37 yaşındayım. Eşimle korunmamıza rağmen bir şekilde hamile kaldım. “Olurdu olmazdı” derken, içimiz çok acısa da, aldırmaya karar verdik. Çok zor bir karardı ama yaptırmak zorundaydık. Maddi olarak üçüncü bir çocuğu büyütmemiz, yetiştirmemiz mümkün değil. Çocuk demek para demek. Yok böyle bir imkânımız.

Konut kredisi almak isteyenler mutlaka tıklayın! Tam 15 bankanın en uygun kredileri Burada
Kredi Kartı Borçlarınızdan kurtulmanın zamanı gelmedimi? Arayın yardımcı olalım...
'KÜRTAJ OLMAK 750 LİRADAN BAŞLIYORMUŞ'
Böyle sakin yazdığıma bakmayın. Geçen hafta hamile olduğumu öğrenince şok yaşadım. Eşim de, en az benim kadar perişandı. Hemen fiyatları araştırmaya başladık, kürtaj olmak 750 liradan başlıyormuş, dedik ki, “Devlet hastanesine gidelim...”

'DOKTOR AÇTI AĞZINI YUMDU GÖZÜNÜ'
Salı günü bir devlet hastanesinin Aile Planlama Merkezi’ne gittim. Ultrasona aldı doktor beni. Evet, bebek vardı. Kadın doktor açtı ağzını yumdu gözünü, “İlkokul mezunuyla üniversite mezunu arasında en ufak bir fark yok. Hepiniz aynısınız!” dedi. Hekimlikten ve hasta psikolojisini anlamaktan uzak, sadece kişisel egosunu tatmine dayalı bir sürü söz sarf etti. Hiç cevap vermedim, vermek de istemedim, çünkü benim üzüntüm bana yetiyordu.

'ETEK TIRAŞI OL, BANYO YAP'
Perşembe gününe randevu verdi. Gelirken etek tıraşı olmamı, banyo yapmamı ve bir de etek getirmemi söyledi. Tuhafıma gitti. “Ha bir de gelmeden, mutlaka bir şeyler ye!” dedi. Oysa narkoz alacağımı düşündüğüm için, “Bu doğru olmaz!” diye geçirdim aklımdan.

‘KOCANIN ALTINA YATMAYI BİLİYORSUN AMA’
Perşembe sabahı erkenden kalktım ve hazırlandım, eşimle yola koyulduk. Saat tam 08.45’te hastanedeydik. Eşimi bekleme salonuna aldılar, beni de başka bir bölüme. Odada 4 kadın dık. Bir saat kadar bekledikten sonra doktor hanım geldi. Sanki çocuklarıymışız gibi, “Geçin bakim şuraya” dedi, geçtik. Üreme sistemini anlattı. Sonra da verdiği bilgilerin pekiştiğinden emin olmak adına, “Neyle korunacaksın bundan sonra?” gibi sorular sordu. Cevap veren kadına, “Madem öyle, bunu daha önce niye yapmadın?” dedi. Kadın, “Kocam...” diye geveleyince “Altına yatmayı biliyorsun ama” diye azarı bastı.

ODADAN ÇIKAN KADINLARIN YÜZÜNDEKİ DEHŞET İFADESİ
Sonra bizi ranzaların olduğu bir odaya aldılar. 4 yatak vardı 4’ü de birbirinden leş, camlar açık. Eteklerimizi giymemiz söylenince, hiç tanımadığım kadınların önünde soyundum, iç çamaşırımı çıkardım, eteğimi giydim ve sıramı beklemeye başladım. Kadınları tek tek, başka bir odaya alıyorlardı. Meğer en korkunç şey o odada yaşanacakmış da, haberim yokmuş! Ben en sonuncuydum. Odadan çıkan her kadının yüzünde dehşet ifadesi vardı ve kimsenin ağzını bıçak açmıyordu. Sıra bana geldi.

NARKOZSUZ KÜRTAJ
Odaya girdim. O odanın da camı açıktı, jinekoloji masası da camın yanındaydı. Uzanmam söylendi. Ben hâlâ saf bir şekilde narkozcu bekliyorum. “Herhalde bir narkozitör gelip beni uyutacak” diyorum. Masanın hemen yanında ağzı açık bir tıbbi atık çöp kovası var, içi de kanlı gazlı bez ve pamuk dolu, ona bakıyorum. Bu arada, odanın kapısı açık hasta mahremiyeti yok, isteyen istediği gibi girip çıkıyor. “Allah’ım ben n’apıyorum burada? Bu insanların arasında işim ne?” demeye kalmadan, bir spekülümün kabaca içime yerleştirilmesiyle irkildim. Meğer kürtaj yaparken ne narkoz, ne sakinleştirici, ne de ağrı kesici hiçbir şey vermiyorlarmış!

'BEBEĞİMİ, BEN KENDİMDEYKEN VAKUMLADILAR'
O an yaşadığım bedensel ve duygusal travmayı asla unutmayacağım. Ağlamaya başladım. Ki ben ketum bir insanım kolay kolay ağlamam ama rızam da olsa, gözümün önünde bebeğimin alınması, kocaman bir aletin bebeğimi ben kendimdeyken vakumlaması...

'HER ŞEYDEN NEFRET ETTİM'
Beni çok sarstı. Her şeyden nefret ettim. Kendimden, eşimden, çaresizliğimizden, bunu bana yapan insanlardan, maruz kaldığım bu iğrençlikten, bu zihniyetten... Beş dakika kadar sürdü. Masanın kenarlarını sıkmaktan avuçlarımın içi acıdı, morardı. Ayağa kalktığımda titriyordum. Kendimi tecavüze uğramış gibi hissediyordum. Zaten duygusal olarak, orada tecavüz ettiler bana.

'DEVLET KADINLARI BÖYLE CEZALANDIRIYOR'
Yaşadıklarımı şimdi değerlendirdiğimde... Kürtajın, narkoz, sakinleştirici, hatta ağrı kesici bile verilmeden yapılmasını, devletin kadınları bir tür “cezalandırma” şekli olduğunu düşünüyorum. “Benim bedenim, benim kararım diyorsunuz öyle mi? Alın size!” demek bu. Başka yerlerde, tür acı deneyimler yaşayan kadınlar var mı bilmiyorum. Ben yaşadıklarımı paylaşmak istedim, belki konu dikkatini çeker, yazarsın ve bu sayede bazı şeylerin değişmesine vesile olursun... Sevgiler. (Eda K.B.)"

İşte o mektup:
'İÇİMİZ ÇOK ACISA DA ALDIRMAYA KARAR VERDİK'İki evladım var, 37 yaşındayım. Eşimle korunmamıza rağmen bir şekilde hamile kaldım. “Olurdu olmazdı” derken, içimiz çok acısa da, aldırmaya karar verdik. Çok zor bir karardı ama yaptırmak zorundaydık. Maddi olarak üçüncü bir çocuğu büyütmemiz, yetiştirmemiz mümkün değil. Çocuk demek para demek. Yok böyle bir imkânımız.
Konut kredisi almak isteyenler mutlaka tıklayın! Tam 15 bankanın en uygun kredileri Burada Kredi Kartı Borçlarınızdan kurtulmanın zamanı gelmedimi? Arayın yardımcı olalım... 'KÜRTAJ OLMAK 750 LİRADAN BAŞLIYORMUŞ'Böyle sakin yazdığıma bakmayın. Geçen hafta hamile olduğumu öğrenince şok yaşadım. Eşim de, en az benim kadar perişandı. Hemen fiyatları araştırmaya başladık, kürtaj olmak 750 liradan başlıyormuş, dedik ki, “Devlet hastanesine gidelim...”
'DOKTOR AÇTI AĞZINI YUMDU GÖZÜNÜ'Salı günü bir devlet hastanesinin Aile Planlama Merkezi’ne gittim. Ultrasona aldı doktor beni. Evet, bebek vardı. Kadın doktor açtı ağzını yumdu gözünü, “İlkokul mezunuyla üniversite mezunu arasında en ufak bir fark yok. Hepiniz aynısınız!” dedi. Hekimlikten ve hasta psikolojisini anlamaktan uzak, sadece kişisel egosunu tatmine dayalı bir sürü söz sarf etti. Hiç cevap vermedim, vermek de istemedim, çünkü benim üzüntüm bana yetiyordu.
'ETEK TIRAŞI OL, BANYO YAP'Perşembe gününe randevu verdi. Gelirken etek tıraşı olmamı, banyo yapmamı ve bir de etek getirmemi söyledi. Tuhafıma gitti. “Ha bir de gelmeden, mutlaka bir şeyler ye!” dedi. Oysa narkoz alacağımı düşündüğüm için, “Bu doğru olmaz!” diye geçirdim aklımdan.
‘KOCANIN ALTINA YATMAYI BİLİYORSUN AMA’Perşembe sabahı erkenden kalktım ve hazırlandım, eşimle yola koyulduk. Saat tam 08.45’te hastanedeydik. Eşimi bekleme salonuna aldılar, beni de başka bir bölüme. Odada 4 kadın dık. Bir saat kadar bekledikten sonra doktor hanım geldi. Sanki çocuklarıymışız gibi, “Geçin bakim şuraya” dedi, geçtik. Üreme sistemini anlattı. Sonra da verdiği bilgilerin pekiştiğinden emin olmak adına, “Neyle korunacaksın bundan sonra?” gibi sorular sordu. Cevap veren kadına, “Madem öyle, bunu daha önce niye yapmadın?” dedi. Kadın, “Kocam...” diye geveleyince “Altına yatmayı biliyorsun ama” diye azarı bastı.
ODADAN ÇIKAN KADINLARIN YÜZÜNDEKİ DEHŞET İFADESİSonra bizi ranzaların olduğu bir odaya aldılar. 4 yatak vardı 4’ü de birbirinden leş, camlar açık. Eteklerimizi giymemiz söylenince, hiç tanımadığım kadınların önünde soyundum, iç çamaşırımı çıkardım, eteğimi giydim ve sıramı beklemeye başladım. Kadınları tek tek, başka bir odaya alıyorlardı. Meğer en korkunç şey o odada yaşanacakmış da, haberim yokmuş! Ben en sonuncuydum. Odadan çıkan her kadının yüzünde dehşet ifadesi vardı ve kimsenin ağzını bıçak açmıyordu. Sıra bana geldi.
NARKOZSUZ KÜRTAJOdaya girdim. O odanın da camı açıktı, jinekoloji masası da camın yanındaydı. Uzanmam söylendi. Ben hâlâ saf bir şekilde narkozcu bekliyorum. “Herhalde bir narkozitör gelip beni uyutacak” diyorum. Masanın hemen yanında ağzı açık bir tıbbi atık çöp kovası var, içi de kanlı gazlı bez ve pamuk dolu, ona bakıyorum. Bu arada, odanın kapısı açık hasta mahremiyeti yok, isteyen istediği gibi girip çıkıyor. “Allah’ım ben n’apıyorum burada? Bu insanların arasında işim ne?” demeye kalmadan, bir spekülümün kabaca içime yerleştirilmesiyle irkildim. Meğer kürtaj yaparken ne narkoz, ne sakinleştirici, ne de ağrı kesici hiçbir şey vermiyorlarmış!
'BEBEĞİMİ, BEN KENDİMDEYKEN VAKUMLADILAR'O an yaşadığım bedensel ve duygusal travmayı asla unutmayacağım. Ağlamaya başladım. Ki ben ketum bir insanım kolay kolay ağlamam ama rızam da olsa, gözümün önünde bebeğimin alınması, kocaman bir aletin bebeğimi ben kendimdeyken vakumlaması...
'HER ŞEYDEN NEFRET ETTİM'Beni çok sarstı. Her şeyden nefret ettim. Kendimden, eşimden, çaresizliğimizden, bunu bana yapan insanlardan, maruz kaldığım bu iğrençlikten, bu zihniyetten... Beş dakika kadar sürdü. Masanın kenarlarını sıkmaktan avuçlarımın içi acıdı, morardı. Ayağa kalktığımda titriyordum. Kendimi tecavüze uğramış gibi hissediyordum. Zaten duygusal olarak, orada tecavüz ettiler bana.
'DEVLET KADINLARI BÖYLE CEZALANDIRIYOR'Yaşadıklarımı şimdi değerlendirdiğimde... Kürtajın, narkoz, sakinleştirici, hatta ağrı kesici bile verilmeden yapılmasını, devletin kadınları bir tür “cezalandırma” şekli olduğunu düşünüyorum. “Benim bedenim, benim kararım diyorsunuz öyle mi? Alın size!” demek bu. Başka yerlerde, tür acı deneyimler yaşayan kadınlar var mı bilmiyorum. Ben yaşadıklarımı paylaşmak istedim, belki konu dikkatini çeker, yazarsın ve bu sayede bazı şeylerin değişmesine vesile olursun... Sevgiler. (Eda K.B.)"
haberin orjinali için http://www.hurriyet.com.tr/yazarlar/22313236.asp

Değil kürtaj rahim ameliyatı için parça alacakları zaman bile uyuşturmuyorlar,ilaç vermiyorlar. zavallı kadınları dakikalarca çığlık attırmaktan zevk duyan sadist doktorlarla dolu devlet hastahaneleri. parası olan özel hastahaneye gidiyor.insan gibi muamele görüyor. parası olmayanı ez,azına et, yaşamaktan tiksindir. Bir de hala avrupa birliği diye ötmüyorlar mı en çok da ona sinir oluyorum. Sen önce yapman gerekeni yap vatanın için,vatandaşın için.
Bu kadar hassas bir konuda bile ittihatlı olamayan doktorların elinde kalmışız.
Aynısının benzeri annemin başına geldi. O gün o doktoru oracıkta parçalayabilirdim. Parça alıncak diye doğumhaneye götürdüler önce. sonra dakikalarca haber alamadık. Hemşireye doktora bizde dahil annemde narkoz verilecek mi? en azından lokal anestezi yapılsın dediğimizde bilmiş bilmiş "tabikide yapılacak" denildiği halde 10 dakika sonra doğumhaneden çığlık sesleri yükseldi. dedim içerde ya birini boğazlıyorlar ya bir kadıncağız normal doğum yapıyor.sonra bir hemşire çıktı dedim biri doğum mu yaptı. -yok hastadan parça alındı.
o anda işte gözü dönmek değiminin birebir kanıtı oldum. o çığlık atan annemdi. İnsanın başına gelmeyince yeterli duyarlılığa sahip olamıyor. annemin ağlayarak dışarı çıkışı,kokrkudan beti benzinin atması içimde öyle bir yara açtıki hala o anı unutamam. Bu olayın üstüne ameliyat için tabiki özel hastahaneyi tarcih ettik. Ama biz şanslıydık. Peki ya şanslı olmayanlar, Üç kuruş emekli maaşı yada asgari ücretle geçinenler. Doktor, mühendis,avukat insanda ev hanımı insan değil mi? 
1 sene sonrasında hastahane değişik,kişi değişik,şehir değişik ama aynı olayı tekrar yaşıyordum neredeyse. Bu sefer kişi teyzemdi. Yine Devlet hastahanesi vakası. Ama kötü bir şekilde deneyimlediğim için teyzemi ordan alıp hemen özele götürdüm. Madure Eda K.B gibi nice hasta vardı, nice çığlık atan kadın... 
İnsanlara aile planlaması eğitimi verilmedikçe. Cahil kocaya bakamayacağın çocuğu yapmak için karını zorlamayacaksın diye kafasına basa basa anlatmadıkça bu vakalar hep artacak. Bak yine sinirlendim. Kadının 4 çocuğu vardı. yine hamile. doktor adama bu çocuğu doğurursa karın ölecek,aldırmanız daha iyi olur diyor. Adam ölürse ölsün çocuk doğacak diye diretiyor. birde böyleleri var işte. Kadının psikolojisini,
durumunu,acısını,halini düşünen yok.
Sevgili başbakanımız saolsun millete 3 çocuk gazını verdi.hop ilerisini düşünmedi. Cahil vatandaşımız da devlet büyüğümüzdür dedi peşpeşe çocuğu sıraladı. Ne masrafını düşündü,ne karısını... Bir deli kuyuya bir taş attı 40 akıllı çıkaramadı denilen cinsten bir vatan yaratıldı.
İnsana insan gibi davranılan bir Türkiye istemek suç mu?
bırak kadın ister doğursun ister kürtaj yaptırsın... Sanane be adam. kadının"vajinası" seni mi gerdi? hoş "vajina" demekten utanan bir de bakanımız varken. daha nice kadının canı yanar,folloş olur, tecavüze uğrar...

Kürtaj haktır karar kadınların platformunda daha bunun gibi nice hikaye var. http://www.kurtajhaktir.com/anasayfa/

Artık birşeylerin farkına varsak mı?uyansak mı?

xoxo

7 Ocak 2013 Pazartesi

pamuk eller kedi evi yapsın!

malumunuz kış resmi bir şekilde girişini yaptı bünyelerimize. Dışarıda lapa lapa kar yağarken bizler sıcak yuvalarımızda camdan sıcak içeceğimizle karı izliyoruz. 
Peki dışarda canının derdinde olan yavrucaklar?
Üşenmeyelim ve sokaktaki kedi-köpek dostlarımızı düşünerek onlara basit ve yapımı kolay fakat dostlarımızı soğuktan koruyacak evler yapalım.
nasıl mı?
yapımı çok basit sevgili gençler. 
Malzemeler:
"- 1 adet karton kutu / koli
- Bir kaç adet çöp torbası 
- Koli bantı
- Bol gazete kağıdı ya da mümkünse strafor, köpük gibi ucuza hatta bedavaya bulunabilen yalıtım malzemeleri.
ve 10 dakika."


Öncelikle karton kutumuzun içine çöp poşetleriyle basit bir yalıtım yapıyoruz. Kenarlarını ve kartonların birleşme yerlerini bol bol bantlıyoruz. Ayrıca üzerine bir kaç çöp poşetiyle daha ilave yaparsak daha dayanıklı olabilir. Kutunun  içini poşetle içeri su sızdırmayacak şekilde kapladıktan sonra eğer elimizde strafor ya da köpük gibi malzemeler varsa bunları da içine yapıştırıyoruz. Kutunun içiyle işimiz bittiği zaman etrafını da kapatıp bantlıyoruz. Arkasından içine uyguladığımız poşet işlemini daha sıkı sıkıya dışına da uyguluyoruz. Arkasından kutunun geniş olan yüzeyinden kedinin girebileceği kadar bir yeri 3 tarafından kesiyoruz. En üstünü kesmezsek şöyle iyi bir tarafı olur, içeriye soğuk girmesini daha iyi engellemiş oluruz ama kedinin girip çıkabileceği kadar da rahat olmalı orası. Neyse direk kare şeklinde kesebilirsiniz de. Yalnız bu kapının yerden bir kaç santim yüksek olması daha iyi olur. Bunu da tamamladıktan sonra kutunun dibine çok ağır olmayan bir ağırlık koyarsak yuvanın devrilmesini engellemiş oluruz. İçine de kırptığımız gazete kağıtlarını attığımızda barınak tamamlanmış oluyor.

Kutuları izole etme işlemi, büyük bir kutunun içine küçük bir kutu koyup boşlukları da gazeteyle doldurmak şeklinde de olabilir.


Unutmayın yaptığınız her ev bir hayvanın hayatını kurtarabilir.
Geçen yıl iş arkadaşımla yaptığımız bu ev minik bir ailenin yaşamasını sağladı. Bu güzel yavrucak yaptığımız kedi evinde 3 güzel minik dünyaya getirdi.
unutmayın!Bazen küçük şeyler daha büyük huzur ve mutluluk verir insana.
hadi bakiim birkaç ev de siz yapın.
**Bunun daha büyüğünü yaparsanız köpüşlerde rahatça yatabilir içinde.

http://www.youtube.com/watch?v=Kr-KLGrHqPs   bu linkten de videolu yapılışı izleyebilirsiniz... bu kıyağımı unutmayın bakim..

xoxo:)


6 Ocak 2013 Pazar

lola'nın genleri

leyla ile mecnun'nu izleyenler bilirler. İsmail abinin genleri çok meşhurdur.
Bilmeyenler için aşağıda link koyuyorum bakın öğrenin. Bilmemek ayıp değil izlememek çok ayıp!

http://alkislarlayasiyorum.com/icerik/99224/ismail-abinin-genleri-leyla-ile-mecnun

Velasıl kelam biz ismail abiyi bi ayrı severiz leyla ile mecnunun ayrıca fanıyız. can sıkıldıkça izler güleriz felam. geçenler de yine ben böle bi saçmalarken farkettim ki bendeki bu bahtsızlık,bedevilik,beslemelik,yolgezerlik,bir yere ait olamamalık genlerden geliyormuş.
efendim bir arkadaşımızı ziyarete gidiyorduk.Dedim borcamsız olmaz. Ev ziyaretine gidiyoruz sonuçta. Velasıl gittik aldık, yola koyulduk. Derken böle Sarıyer, Bebek geçerken yol üstündeki o mikemmel, cezbedici, keşke zengin olaydık dedirtici, o da olmadı azcık fazla kazanaydık diye hayıflandırıcı o mikemmel boğaza karşı huzurlu evlerin önünden geçtik.


o anda önceki muhabbetimize döndük ve dedim ki işte zengin olmayı sırf bu yüzden bile isteyebilirim. Şöyle bir ev ve manzara ahh ne hoş ne kaa güzel. Derken aklıma geldi ve İsmail Abi moduna büründüm.
Senin ağzından çıkanla kulağının duyduğu hiç bir mi acaba. Ben o kulağın olsam düşmek isterdim, burda olmasaydım da duymasaydım derdim... 
işte geliyor...
Benim ananemde bebekte bir yalıda büyümüş. (yalan değil len valla,ananem her zaman anlatır.bugün git sor anlatsın o derece) Annesiyle babası ayrıldığında bu kıccaazı amcasının yanına vermişler. Amca zengin zübbesi. Aman okuturlar, iyi giysiler giyer, iyi yerlere gider derken bizim ananene besleme olup çıkmış. hee iyi giysiler giymiş tabi ama yengeden eziyeti de yemiş. yemeği bile evin aşçısıyla beraber  yermiş. Gel gör ki şimdi ne o yalı ne de o zenginlik kalmış. Öküz ölmüş ortaklık bitmiş. Amca ölmüş yenge de sonra ölünce çocuklar yalıyı gümletmişler. Bize de armutun sapı üzümün çöpü kalmış. diye anlatır iken bi an dank etti kafama. laaannnn beslemelik genlerimde var benim demekki, neneden geliyor bu halim,bahtsızlığım,evsizliğim, göçebeliğim diyiverdim. Ne alaka demeyin. 
şöyle ki efenim,
okul yıllarım boyunca bir bahtsızlığım hep olmuştur. üç kuruşla yaşamaya çalışırken heh tatil oluyor eve gidip bi keyif çatarım hayali kurarken sanki ben geliyorum diye annemin bütün işleri tepetaklak olurdu. tabi bende üçünbirini alırdım hep. sonra hep ev sorunum olmuştur. bi evden öteki eve olmadı ev arkadaşı ara olmadı bi arkadaşta kal. bir yerleşik yaşama geçememişimdir. okul bitti. iş hayatına atıldım. yine göçbeyim. 3 gün teyzemde 4 gün erkek arkadaşımda kalarak bir o evden bir bu eve savruldum. artık usandım ki sadece tek bir evde kalmaya başladım derken gerçekle ananemin hikayesini anlatınca yüzleştim. laaan aslında bende bir nevi beslemeyim. sadece kendi parasını kazanan:)



evet sevgili okurlar beslemelik bizden neneden gelir. biz hep göçebeymişiz demek ki:)
kariyer yapma planlarına girişmişken iş değiştireceğim zaman ilk görüşeceğim iş veren beyfendiye/hanımefendiye bu işi yapabilecek misin diye sorduğunda
piiiyy sen önce o ağzından çıkanı bir ölç, bir tart sonra kulaklarının duymasına sağla deme hakkını elde etmiş bulunmaktayım. Bizim genlerde var nede olsa :)

xoxo :)